Telefontid: man-fre 10:00 – 15:00

Kvinne foran resepsjonen på Stamcelleklinikken, Majorstuen spesialistsenter

Ble kvitt KNESMERTER

Før jeg gikk til Stamcelleklinikken var jeg ganske oppgitt, sier Guri Underdal (61).

Jeg hadde hatt smerter i kneet i lengre tid, men nå hadde smertene økt på. Jeg hadde en konstant murring som var veldig ubehagelig. Dette gikk utover søvnkvaliteten og jeg følte meg sliten og lite opplagt. Jeg var stiv om morgenen og følte meg gammel. Det ble så ille i fjor at jeg klarte ikke gå på ski, som jeg elsker. Stadige betennelser i kneet var slitsomt og tablettene virket ikke.

Ved Stamcelleklinikken fikk jeg god hjelp. Jeg ble møtt med stor profesjonalitet. Behandlingen besto av en blodprøve og ett stikk i kneet annenhver uke, 6 ganger. Jeg merket nesten ikke stikket så det var ikke noe å grue seg for. Allerede etter første behandling følte jeg kroppen reagerte positivt. Det er nesten helt fantastisk. Jeg ble mindre stiv, hevelsen gikk ned og jeg kunne gå turer i skogen. Nå trener jeg flere ganger i uken. Både spinning og yoga går fint sier hun og smiler. Den gode søvnen er tilbake og jeg har betydelig økt livskvalitet.

Jeg tenkte da jeg startet at jeg hadde alt å vinne og ingenting å tape. Føler jeg vant.

– Smertene ble helt borte

Martin Strømmen (73) ble kvitt muskelsmertene og haltingen etter behandling på Stamcelleklinikken.

Jeg er en aktiv mann, som går mye på ski og går mye tur i fjellet. To ganger i uken trener jeg styrke. Min lidenskap er å kjøre historiske racingbiler. Etter en fjelltur fikk jeg smerter i høyre lår og jeg begynte å halte. Plagene økte og det ble vanskelig å trene og begrenset mine muligheter til aktivitet. Jeg hadde store problemer med å gå i trapper. Turene ble korte og vanskelige på grunn av smerter.
Takket være Stamcelleklinikken fikk jeg rask utredning og hjelp. Det ble tatt røntgenbilder på klinikken, som ble supplert med MR undersøkelse. Den viste irritasjon og betennelse i en muskel/sene i benet. Etter tre behandlinger på klinikken ble smertene gradvis helt borte og haltingen forsvant. Behandlingen var en stor suksess.
Nå seks måneder etterpå har jeg fortsatt ingen plager.

«Behandlingen var en stor suksess. Nå seks måneder etterpå har jeg fortsatt ingen plager.»

Hadde smerter fra slitasje i kneet:

– Nå kan jeg være aktiv igjen

Bjarne Møster (84) skriver:

Jeg begynte å kjenne på alderen min da smertene i kneet ble plagsomme. Før behandlingen hadde jeg store problemer, og det varierte veldig hvor mye jeg kunne gå. I sommerhalvåret seiler jeg mye og jeg har til og med bygd min egen seilbåt. Jeg elsker fjellturer og jeg er tross høy alder veldig aktiv. Jeg hadde store problemer før behandlingen, men nå har jeg ingen smerter og klarer fint å gå i trapper. Jeg fikk behandling for ett år siden og er fortsatt smertefri.

Jeg hadde en fin og vakker tur, kanskje den beste av i alt 14 lange fjellturer. Tror nok jeg kan takke behandlingene på Stamcelleklinikken for min gode og velfungerende knehelse. Som skeptisk og kontrollerende av natur, kan jeg knapt tro det som har skjedd, og om dette er virkelig og reelt (som det nok er). Jeg tenker på alle som i sin fortvilelse har måttet operere og installert proteser før det var helt nødvendig og uten å prøve denne behandlingen først. Skal bli spennende å følge utviklingen. Tusen takk Overlege Jo Andreas!

Bilde av Dr. Jo Andreas Ording inne i Stamcelleklinikken, bak står Dr. Erik Bjørbæk - Stamcelleklinikken - Artrose

Behandling for deg med slitasje og smerter i ledd

Stamcelleklinikken er en spesialklinikk som behandler slitasje og smerte i ulike ledd og bløtdeler. Formålet med behandlingen er å redusere/fjerne smerter og å gi økt bevegelighet og funksjon. Behandlingen innebærer ingen bruk av legemidler, men utføres ved injeksjon av virksomme celler fra pasientens eget blod. Injeksjonene settes med kirurgisk steril teknikk, direkte i ledd eller sener der pasienten har smerter eller slitasje. Behandlingene utføres av overlegene ved Stamcelleklinikken, som er spesialister i ortopedisk kirurgi og smertebehandling.

Blodprøver på Stamcelleklinikken brukt til stamcellebehandling

Hva kan behandles?

Det er særlig artrose («slitasjegikt») i ulike ledd som behandles.
De vanligste symptomene er smerte, stivhet og innskrenket bevegelighet. Ledd som knær, hofter og skuldre, men også mindre ledd egner seg godt for behandling. Etter behandling blir ofte smertene i leddet redusert etter kort tid. Vanligvis vil det være behov for 3–6 behandlinger over en periode på noen uker. Foreløpig må behandlingen finansieres av pasienten selv.

Bilde av Dr. Knut Egill Parrington Hansen som undersøker en kvinnelig pasient på et behandlingsrom. Pasienten ligger på en benk under en røntgen maskin. Legen har briller og munnbind på og holder hendene på pasienten - Stamcelleklinikken - Artrose
Dr. Jørn Bremnes - Stamcelleklinikken
Legene på Stamcelleklinikken er erfarne overleger med spesialkompetanse i:
  • Artrose i ledd
  • Skuldersmerter
  • Knesmerter
  • Hoftesmerter
  • Fotsmerter
  • Nakkesmerter
  • Ryggsmerter
Majorstuhuset
Kirkeveien 64A,
0364 Oslo

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle