Telefontid: man-fre 10:00 – 15:00

Framtidens medisin

Dr. Jo Andreas Ording leder legeteamet på Stamcelleklinikken. Her forteller han om behandlingen som klinikken er pionerer innenfor.

Ambisjonen: Å åpne en avansert klinikk for stamcellebehandling med Norges fremste legespesialister.

Menneskekroppen blir stadig utsatt for slitasje og skader. Derfor har den utviklet en helt egen helingsmekanisme der stamcellene spiller hovedrollen.

Stamceller finnes i ryggmarg, blod og fettvev. Disse stamcellene blir sluppet løs når kroppen er skadet. I samarbeid med vekstfaktorer, fibrin, blodplater og hvite blodceller regulerer kroppen en gjennoppbygning av skadet vev. Vi kan nå utnytte dette til å styrke helingen hos pasientene våre. Blodplater og hvite blodceller er kilder til høy konsentrasjon av vekstfaktorer og cytokiner som regulerer en rekke prosesser forbundet med vevsregenerasjon og heling. Disse inkluderer platelet-derived growthfactor-PDGF, transforming growthfactor-beta-TGF-b, insulin like growthfactor- IGF-1 og vascularepithelial growthfactor-VEGF, for å nevne noen.

Etter mange års erfaring som lege og kirurg har jeg sett at kroppens forskjellige organer har ulik evne til heling.

Denne helingen skjer vanligvis gjennom en betennelsesreaksjon som kjennetegnes ved at området blir rødt, hovent, varmt og smertefullt. Noen ganger er denne reaksjonen treg eller overaktiv. Da trenger kroppen hjelp.

Bilde av Dr. Jo Andreas Ording og Dr. Jørn Bremnes som holder et clipboard og diskuterer innholdet på dokumentet de leser - Stamcelleklinikken - Artrose

— Se for deg et ledd som er i ubalanse og som har en betennelse i seg. Det vil skape et ugunstig vekstforhold for brusken, som vil myknes og etter hvert bli slitt. Når vi setter tilbake betennelsesdempende celler og stoffer fra ditt eget blod og fettvev – som i tillegg inneholder vekstfaktorer og stamceller, skapes en regenerativ tilstand i leddet. Betennelsen dempes og brusken får en mulighet for å regenerere seg.

Vår nye klinikk er designet for framtidens medisin. Både fasiliteter, utstyr og sikkerhetsprosedyrer lever opp til de høyeste internasjonale standarder.

— Artroseplagene starter vanligvis i alderen 50-75 år, noen ganger også opp mot 80. Vi har også yngre idrettsutøvere som har pådratt seg bruskskader eller brudd i enkelte ledd. Ordet artrose kan faktisk være misvisende, fordi det ofte er betennelsestilstander, ikke nødvendigvis utslitte ledd, som er årsak til problemene. Også de som sliter med skuldersmerter, frozen shoulder, tennisalbue eller andre senebetennelser kan få hjelp av vår behandling.

Trenden i moderne medisin er å bruke kroppens egne mekanismer for å oppnå rask og god heling.

Vi kan nå bruke kroppens egne mekanismer til å kvitte oss med kronisk betennelser og skader. Ved Stamcelleklinikken har vi nybygde, moderne fasiliteter for å gi deg den beste og nyeste behandlingen innen muskel- og skjelettskader.

Alle legene ved klinikken er overleger og medlemmer av Den norske legeforening. Vårt mål er å være ledende innen ortopedisk regenerativ medisin.

Stamcelleklinikken-profil:

Jo Andreas Ording

Spesialist i ortopedisk kirurgi. Arbeidet som overlege i ortopedi i 10 år. Som spesialfelt har han behandling og operasjoner av slitasje i hofter og knær. Har spesiell interesse for injeksjoner mot smerter i slitte ledd, slik man kan unngå operasjoner og i hvertfall utsette en operasjon lengst mulig.